miercuri, 9 iunie 2010

Propuneri pentru vara asta, în ciuda crizei...de nervi

Pentru a veni în întâmpinarea tuturor celor care vor să petreacă o vacanţă minunată, în locurile excepţionale pe care le adăpostesc parcurile naţionale, am pregătit o ofertă de nerefuzat: trei tabere de câte o săptămână, fiecare cu o mulţime de activităţi incluse.

Parcul Naţional Piatra Craiului – 18 -24 iulie
Parcul Natural Apuseni – 1 – 7 august
Parcul Naţional Călimani – 15 -21 august
***
Parcul Naţional Piatra Craiului – 18 -24 iulie




Cazarea va fi în Zărneşti, aproape de intrarea în Prăpăstiile Zărneştiului.
Excursii: Plaiul Foii, Măgura, Bran, Cetatea Râşnovului, Curmătura
Activităţi:
Vom face excursii în Parcul Naţional Piatra Craiului, vom face cunoştinţă, ca nişte adevăraţi exploratori cu plantele rare care cresc pe teritoriul parcului. Apoi vom vizita observatorul pentru urşi şi o gospodărie tradiţională din zonă. Nu va lipsi nici excursia la stână unde vom vedea cum se face burduful în coajă de brad.
O zi o vom dedica chiar muntelui şi vom merge spre creastă unde vom afla povestea uriaşei coame de dinozaur din calcar , întinsă pe 25 de kilometrii şi care s-a născut pe fundul Mării Tethis. Vom vedea cu ochii noştrii scoicile care încă stau ascunse în piatră.
Nu poate lipsi o excursie la Cetatea Râşnovului şi la Bran, unde vom afla mai multe despre istoria locului şi a oamenilor din această parte a ţării.
Vom organiza o seară cu cortul şi la focul de tabără vom asculta cele mai frumoase poveşti şi legende despre Piatra Craiului.
Ca de obicei, nu vor lipsi personajele fantastice, teatrul şi atelierele de creaţie artistică.
Toate obiectele pe care le vom confecţiona, vor fi expuse în Centrul de Vizitare al P.N.P.C.

Parcul Natural Apuseni – 1 – 7 august




Cazarea: Chiar pe teritoriul parcului, la Scărişoara
Excursii:
Cascada Rachitele, Peştera Gheţarului de la Scărişoara, Cetăţile Radesei şi Cheile Someşului cald, Lumea pierdută, Peştera Urşilor, Groapa Ruginoasa

Activităţi:
Vom face excursii în parc, unde vom descoperi o lume unică a peşterilor, locuri ascunse turiştilor obişnuiţi, în care vom învăţa cum să nu tulburăm fragilele ecosisteme naturale şi să ne comportăm ca adevăraţi exploratori.
Nu vor lipsi vizitarea gospodăriilor ţărăneşti şi a stânelor, întâlniri cu administratorii parcului care ne vor povesti istoria locului, întâlniri cu meşteri în lemn şi lut, cu creatorii costumelor populare din zonă.
Special pentru voi, vom organiza ateliere de teatru, desen şi de stimulare a creativităţii şi imaginaţiei.
Am pregătit şi un curs introductiv în fotografie, care vă va ajuta să faceţi primii paşi în realizarea propriilor voastre afişe şi pictoriale. Fotografiile le vom expune în clădirea centrului de vizitare, iar cea mai bună fotografie va fi premiată, premiul, bineînţeles: un aparat de fotografiat digital.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu